top of page
12705405_872185326213795_7348405541485659215_n.jpg

snart

KAN DU KÖPA ÄGG DIREKT

IFRÅN BONDEN I HÅGA

Om våra ägg och hur du köper

GÖDSEL FRÅN NÖT, FÅR OCH HÖNS

Från senare på vårkanten till strax innan hösten kommer hönsen vistas ute på grönbete med tillgång till ett flyttbart hönshus. Om dagarna kan dom vandra runt fritt, picka insekter och gräs, om kvällen har dom skydd i det mobila hönshuset.  Detta kallas för gräsbetesägg. Rasen är Brun Lohmann som ger bruna ägg som väger ca 70g.

VÄLMÅENDE DJUR

SOM FÅR VARA

SIG SJÄLVA

Eftersom hönsen på sommaren flyttas varannan dag till en ny plätt, ökar detta både deras intag av färskt grönt gräs samt stimulerar deras behov av att själv sprätta och leta foder. På vintern vistas dom på lösdrift i ett ljust växthus med gott om plats. Vi har ca 3-4 hönor/kvm med industristandarden ligger på ca 7-9 hönor/kvm.

Photo by Jason Leung on Unsplash

SÅ FUNKAR

DET ATT KÖPA VÅRA ÄGG

 

Att vara äggprenumerant innebär att du får det antal ägg du bokat per månad och hämtar 2 ggr i månaden direkt från vår gård här i Håga. Då får du tillfälle att se djuren och den miljö där dom vistas. Äggen levereras i kartor om 30 ägg styck och kan förvaras i rumstemp. 28 dagar efter värpdag. Du kan pausa eller säga upp din prenumeration med 4 veckors förvarning. Betalning sker med Swish varje månad.

Äggen kostar 4,5:-/st

ANMÄL DITT INTRESSE

Vad roligt om du vill bli en av våra äggprenumeranter!

 

Pga stort intresse och begränsad åtgång finns ingen garanti att du kommer kunna bli prenumerant under 2022, men i så fall skriver vi upp dig på vår väntelista och återkommer när vi tar in fler prenumeranter.

Du anmäler ditt intresse i formuläret nedan.

Tack!

 

Eggs in Tomato Sauce

HAR DU RESTAURANG ELLER KÖK?

Vill du kunna köpa ett större antal ägg eller är ditt behov säsongsberoende (större behov sommartid t.ex.) så kan du även anmäla ditt intresse nedan eller skicka ett mail till

vilhelm@uppsalanaturbete.se

så ska vi se om vi kan hjälpa dig.

Välkommen att höra av dig!

bottom of page