snart

KAN DU KÖPA ÄGG DIREKT

IFRÅN BONDEN I HÅGA

Om våra ägg och hur du köper

100% UTEVISTELSE PÅ SOMMAREN

Från senare på vårkanten till strax innan hösten kommer hönsen vistas ute på grönbete med tillgång till ett flyttbart hönshus. Om dagarna kan dom vandra runt fritt, picka insekter och gräs, om kvällen har dom skydd i det mobila hönshuset.  Detta kallas för gräsbetesägg. Rasen är Brun Lohmann som ger bruna ägg som väger ca 70g.

VÄLMÅENDE DJUR

SOM FÅR VARA

SIG SJÄLVA

Eftersom hönsen på sommaren flyttas varannan dag till en ny plätt, ökar detta både deras intag av färskt grönt gräs samt stimulerar deras behov av att själv sprätta och leta foder. På vintern vistas dom på lösdrift i ett ljust växthus med gott om plats. Vi har ca 3-4 hönor/kvm med industristandarden ligger på ca 7-9 hönor/kvm.

Photo by Jason Leung on Unsplash

SÅ FUNKAR

DET ATT KÖPA VÅRA ÄGG

 

Vi står just nu i startgroparna till att bygga upp denna verksamhet och i dagsläget är planen att kunna börja sälja ägg under vintern 2020-2021.

Du som bor i närområdet och vill köpa våra ägg kan redan idag anmäla ditt intresse till att bli äggprenumerant. Det betyder att du bokar upp dig på ett visst antal ägg/vecka eller månad. Upphämtning sker direkt ifrån gården under en dag i veckan och det går bra att betala vecko- eller månadsvis. Uppsägning sker 2 veckor i förväg.

ANMÄL DITT INTRESSE

Vad roligt om du vill bli en av våra äggprenumeranter!

Du börjar med att göra en intresseanmälan nedan eller skicka namn och antal ägg du vill ha/vecka till 070-292 1414.

 

Pga stort intresse och begränsad åtgång finns ingen garanti att du kommer kunna bli prenumerant under 2020-2021 men i så fall skriver vi upp dig på vår väntelista.

 

Tack!

 

ANMÄL DITT INTRESSE ATT BLI ÄGGPRENUMERANT HÄR NEDAN

Obs: denna anmälan är inte bindande och garanterar inte att du får ägg pga stor efterfråga och begränsad tillgång. Du kommer däremot kunna finnas med på vår väntelista.

Meddelandet skickat! Vi återkommer så snart vi kan!